BnB Miraflores Centre kamer 2

Bed and Breakfast
Miraflores Centre

BnB Miraflores Centre kamer 1

Aanwijzing voor vervoer naar ons vanaf vliegveld of bus terminal.

Algemeen
Het bussysteem was en is nog steeds voor een groot gedeelte georganiseerd door een kleine 100 bedrijfjes die zonder overleg met elkaar en geen informatie geven op internet. Daardoor niet te gebruiken voor toeristen die voor het eerst in Lima zijn. De overheid is nu wel bezig met een openbaarvervoeronderneming met bussen, snelbussen, en stadstrein (5 meter boven de grond) maar deze komen nog niet bij het vliegveld. Wat over blijft zijn de taxi's maar helaas krijgen we veel klachten over de taxi's die u kan vinden als officiële vliegveld taxi of in de hal van een busterminal.
Vliegveld
Na dat u begage heeft opgehaald komt u eerst in een kleine hal hier staan de huurauto en taxi's bedrijven. Er zijn meerdere taxi ondernemingen en hebben een onderlingen prijsafspraak, naar Miraflores is dat 60,00 soles of US$ 19,00. De chauffeurs doen erg vriendelijk maar sommigen proberen u over te halen om naar een ander hotel te gaan met verschillende verhalen. De rede is dat ze commissie krijgen bij dat andere hotel. Als dat hotel u niet bevalt zijn ze al weer vertrokken. Als u niet op het aanbod in gaat doen ze vaak net als of ze ons straat niet kunnen vinden en bieden weer een ander hotel aan, alles heel vriendelijk maar voor hun telt maar een doel het ontvangen van de commissie. In en buiten de grotere aankomsthal staan andere taxi's die iets goedkoper zijn maar doen hetzelfde. De ritprijs moet als eerste worden afgesproken, voor het instappen of het afgeven van bagage. Wees duidelijk over soles of dollars, normaal is de prijs in soles. Vooraf afspreken en aan het einde van de rit betalen. We zien diverse malen dat de sol prijs wordt afgerekend in dollars (dat is ruim 3 maal zoveel).
Bus station
Komt u per bus in Lima aan. Elk Bus bedrijf heeft zijn eigen busstation in het centrum van Lima, er zijn te veel terminals in Lima dus geen eenduidig verhaal, wees voorzichtig met de eerste aanbiedingen van de taxi's.
Adres aanwijzing
De taxi chauffeurs kennen niet alle straten, Lima is een zeer grote stad 10.000.000 inwoners. Onze straat Calle General Suares is redelijk bekend soms heeft de chaufeur een aanweizing nodig.
Aanweizing: Calle General Suárez loopt evenwijdig aan Av. Petit Thouars en is 4 bloken van óvalo Miraflores / Park Kennedy. In het spaans: La calle General Suárez corre paralela a la Av. Petit Thouars y está a 4 cuadras de óvalo Miraflores / Park Kennedy.
Ophalen
Het is mogelijk dat we u komen ophalen van het vliegveld voor US$15,00 tot 3 personen (is soles 49,00) en US$20,00 (is soles 66,00) 4 tot 6 personen, dan sturen we een bij ons bekend taxi en u hoeft nog geen geld te wisselen de betaling loopt via ons. Wij zijn gestopt met het ophalen vanaf busterminals, de bussen komen voor 60% aan met vertraging en dat wordt niet gecommiceerd op internet zoals bij vliegtugen, (wachtende chaufeurs moeten ook betaald worden).

info of reservering


U kunt reserveren
direct op deze site of bij

booking

Voor revieuws kijk op

tripadvisor